Brottningsmatta

Vår förening behöver nya brottningsmattor

Vi är en mindre idrottsförening som fokuserar på klassisk grekisk-romersk brottning samt judo. Idag så existerar ju tyvärr båda sporterna lite i skymundan och det är mer fokus på MMA och andra kampsporter vilket jag kan tycka är lite synd. 

Klassisk brottning och judo är ju inte kampsporter på något sätt utan ett sätt att aktivera kroppen och få god kroppskontroll och styrka och smidighet. Grekisk-romersk stil är ju dessutom en av två olympiska grenar inom brottning och har en lång och anrik historia. 

Nåja, det är vad det är och allting går i cykler och en vacker dag lär ju klassisk brottning och judo bli populärt igen. 

Vi behöver dock införskaffa oss nya brottarmattor till föreningen för de vi har är rätt gamla och slitna numera. 

Varför det är viktigt att ha bra brottarmattor


Det är viktigt att ha bra brottningsmattor för att förhindra skador när man tränar. 

Eftersom det är mycket kontakt mellan brottaren och underlaget (mattan) så är det viktigt att mattan håller en hög kvalité. 

Mattan behöver båda vara mjuk och ha en viss stabilitet så det är en fin linje mellan att vara för hård eller för mjuk. 

Om brottarmattan är för mjuk förlorar du stabilitet vilket är extremt viktigt inom brottning. Är mattan å andra sidan för hård riskerar du skador så balansen är viktig när man ska köpa in mattor till brottning. 

Då brottning är en väldigt fysisk sport så finns det alltid en risk för skador men med bra mattor så minskar man riskerna med att utöva sporten. 

I vår förening har vi alltid kört med brottningsmattor från HGB, de har tillverkat mattor i över 40 år och varit officiell leverantör till flera OS så det vet vad de gör och nu när det är dags för nya brottarmattor kommer vi att beställa därifrån igen.