Cykeltur längs med Göta kanal

Nu till våren när värmen och det (förhoppningsvis) fina vädret kommer så har jag tänkt att ta med familjen på en cykeltur vid Göta kanal. 

Att åka på cykelsemester är ett både nyttigt och miljövänligt sätt att semestra på, du får både motion och får uppleva en massa saker. 

När man cyklar Göta kanal får man också uppleva ett av Sveriges största byggnadsprojekt någonsin och får lära sig lite om svensk historia. Det finns en hel del att se och uppleva längs med Göta kanal för hela familjen. Det finns små mysiga butiker, samhällen, museer, utställningar och matställen att upptäcka längs vägen. 

Jag gillar ju heminredning så ett besök till Gårdshuset i Sjötorp lär det nog bli då de har heminredning, mode och lite annat smått och gott i sin butik. När vi ändå är i Sjötorp så blir det nog även ett besök på Kanal- och Sjöfartsmuseet som ligger där.

När vi är i denna del av Göta kanal ska vi nog även passa på att äta på Kanalkrogen i Sjötorp som verkar ha en riktigt fin uteservering med utsikt över Vänern. De verkar även ha ett brett utbud av mat så att alla i familjen kan hitta något att äta, jag kommer nog att slå till på en räkmacka medan jag misstänker att andra i familjen nog kommer att käka pizza (ingen nämnd, ingen glömd). 

Göta kanal är totalt 190 km lång och det tog 22 år att bygga kanalen och den grävdes av inte mindre än 58 000 tusen soldater som blev inkallade för att bygga kanalen. 

Kanalen byggdes av kanalarkitekten Baltzar von Platen. Jag minns när jag gick i skolan och skulle försöka lära mig vad han hette, min lärare gav oss de ett bra tips och sa att hans namn rimmade på “paltbröd på faten” och om vi kom ihåg det så skulle vi även komma ihåg hans namn. 

Och det funkade ju, jag minns fortfarande hans namn så här en tjugo år senare 😉 

Jag har kollat in ett paket som man kan köpa från upplevelsepaket där man både kan cykla en del av Göta kanal och åka båt på kanalen vilket låter som en fin kombination.

Home » Cykla Göta kanal

Cykla Göta kanal

Cykeltur Göta kanal