Det har har varit tyst lite för länge här nu, det kan bli så ibland. Men nu är det dags för nya tag med mer frekventa uppdateringar och en lite större ”satsning”.

Den senaste tiden, sedan slutet av sommaren, har jag tränat på nästan som vanligt. Kanske något mer sällan än tidigare. Skillnaden har varit att jag inte har fokuserat fullt och helt enkelt varit ganska omotiverad. Jag har gått till gymmet som vanligt, kört mina vanliga övningar med vanliga vikter och det är just det som är problemet. Jag har inte varierat mina övningar och jag har inte orkat/vågat höja vikterna.

Även om jag, rent ut sagt, varit lat när det gäller träningen så har det nog varit ännu sämre med maten. Visst, jag äter fortfarande enligt LCHF om än inte så strikt. Problemet är när jag inte är hemma och får äta den mat vi själva lagat. När jag är i skolan så har jag ätit dagens rätt även om det innehållit potatis, pasta eller ris. Finns det kakor framme, så har jag ofta tagit en till kaffet. Om det är någon som dukat fram godis en kväll, så har jag inte var sen med att smaka.

Man kan säga att jag har ätit LCHF men ändå inte. Och det är nog det värsta man kan göra, att kombinera kolhydrater och fett. Det blir bara pannkaka av allt. Det som förvånar mig mest är att jag inte gått upp speciellt mycket i vikt, utan ligger fortfarande på under 100 kg, men troligtvis har jag tappat en del muskler.

Anledningen?

Visst, det är ofta enkelt att komma upp med massa bortförklaringar, varför det blivit si och så, och egentligen bara skylla ifrån sig. Men jag tror faktiskt att det kan vara nyttigt att vädra sådana tankar ibland, så att man kan hitta en lösning.

Inför den här hösten sade jag upp mig från mitt heltidsjobb och hoppade på en heltidsutbildning, parallellt med en annan heltidsutbildning som jag läste på distans (även om de båda utbildningar har vissa saker gemensamt). Samtidigt startade jag en egen firma, som jag hade tänkt få igång ganska snabbt för att få en mindre inkomst vid sidan av studierna. Som om inte det var nog så ville inte min arbetsgivare att jag skulle lämna, så jag blev kvar där på 20 % året ut.

Fullt upp, med andra ord. Och även om jag älskar att ha mycket att göra så har nog även jag börjat inse mina begränsningar. Att jobba/studera 220 % och parallellt starta upp en egen firma, samtidigt som man ska ”underhålla” ett förehållande och hinna träna nästan varje dag, blir tufft. Vissa saker kommer att få lida men jag har troligtvis världens bästa sambo i E, som aldrig gnäller över att jag sitter uppe på kvällar och nätter för att hinna med det jag måste göra.

Vad händer nu?

Jag kommer inte att släppa någon av de saker jag sysselsätter mig med nu idag. Och även om jag, om jag får säga det själv, är ganska duktig på att planera och hålla ordning på vad jag har att göra och faktiskt få det gjort så måste jag bli ännu bättre. Det viktigaste steget är att släppa så kallad ”onödig fritid”.

Jag ska inte sitta och slösurfa, spela spel på iPaden eller göra andra onödiga saker om jag verkligen inte är klar med allt annat jag har att göra just vid det tillfället (självklart kommer jag få ta det lugnt en fredags-/lördagskväll, äta god mat och se en film). Jag ska hela tiden tänka, vad är det bästa jag kan göra just nu och finns det verkligen inget vettigare, som jag kanske till och med kan tjäna pengar på, som jag kan göra just nu.

Träna med LCHF kommer att leva vidare och ska bli ännu bättre än tidigare. Just nu tror jag att jag behöver den här sidan för att riktigt ordentligt kunna motivera mig när det gäller träning. Jag vill göra det till något större och bättre, även om det inte kommer bli något så stort så kanske det kan bli något. Jag ska försöka att tjäna några kronor på det här, kan det bara täcka domän- och webbhotellskostnader så blir jag mer än nöjd.

Det kommer bli mer mat, mer träning, fler tips och fler egna tankar och reflektioner. Mer helt enkelt, för jag tror att just nu är det precis vad som är nyckeln till att göra det hela bättre. Vi har en månad kvar av det här året, låt oss göra något bra utav det som är kvar.